Home  Forum    Hyves    Krabbelbabbels.nl   Gratistegoedbon.nl

 Links Privacy Beleid   Toevoegen aan favorietenThuis pedicure


Het verzorgen van je voeten is heel belangrijk. Hoewel je ze vaak en intens gebruikt, wordt een goede voetverzorging vaak vergeten. Toch is het van belang om vervelende klachten te voorkomen. Op deze pagina vind je dan ook een uitleg over hoe je thuis makkelijk een pedicure kan doen zodat je voeten ook de benodigde en optimale verzorging krijgen die ze verdienen.

 
Wat heb je nodig?

Een bokkepoot
Vochtinbrengende voetencrème
Warm zeepsop
Een handdoek
Een nagelknipper
Een vijl
Puimsteem/voetvijl
Eventueel nagellak (basecoat/kleurtje)
Eventueel tenenspreider

Alle bovenstaande artikelen zijn te koop bij een drogisterij.

Zo ga je te werk:

Verwijder eerst restjes oude nagellak. Week dan je voeten 10 tot 15 minuten in een badje van warm water met zeep. Spel hierna je voeten af met koud water en droog ze goed af.

Knip je teennagels. Knip ze altijd recht en niet te kort. Dit kan het ingroeien van de hoekjes voorkomen. De hoekjes mogen niet rond worden afgeknipt!

Vijl dan de teennagels glad. Doe dit zoals je je vingernagels ook vijlt. Ook het verzorgen van de nagelriemen mag niet vergeten worden. Wanneer ze te droog zijn, vertonen de nagelriemen een gescheurd en/of ongelijk gezicht. Maak het bokkepootje iets vochtig en duw zachtjes de nagelriemen naar achter. Droog de nagels hierna goed af.

Gebruik voor je voeten een voetvijl om de eeltknobbeltjes af te sluiten en om dode huid te verwijderen. Begin met de meest ruwe kant van de voetvijl en pak de meest harde en droge gebieden van je voet mee. Herhaal dit met de zachtere kant van de voetvijl. Vooral de hielen en voetzolen hebben baat bij het vijlen. Spoel hierna de voeten goed af.

Breng een speciale voetcrème aan op de voeten en het been. Doe dit tot aan de knie.Wil je nagellak aanbrengen dan dien je eerst de crème van de nagelplaten te verwijderen. Breng eerst een basislaag aan (basecoat). Dit voorkomt dat de nagels de kleurstof van de nagellak absorbeert. Dit kan op den duur een gele nagelplaat veroorzaken. Bij het lakken van de nagels kan je het beste beginnen met een streep in het midden van de nagel. Daarna lak je de zijkanten. Om de nagels iets slanker te doen lijken, lak je ze niet helemaal maar laat je een stukje zijkant ongelakt. Met een tenenspreider is het lakken van teennagels een stuk makkelijker.

Naar boven